علیرضا افتخاری خواننده خوشصدای اصفهانی در ۱۰ فروردین ۱۳۳۷ در شهر اصفهان به دنیا آمد. وی بیش از شصت آلبوم از خود بجای گذاشته و در سال ۸۹ موفق به کسب چهره ماندگار شد. در مطلب زیر بیوگرافی علیرضا افتخاری را بهصورت کامل بخوانید.
یکتا مگ | سرویس چهرهها – علیرضا افتخاری مهیاری خواننده موسیقی سنتی در سال ۱۳۳۷ به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۸۹ توانست نشان چهره ماندگار را کسب کند و تاکنون ۶۰ آلبوم از وی منتشرشده است که رسانهها او را پرمخاطبترین و پرفروشترین خواننده ایرانی میدانند. او به سبب خوانندگی در مقامها و سبکهای مختلف موسیقی پاپ و تلفیقی سنتی لقب مرد هزارچهره موسیقی ایران را به وی دادهاند.
آنچه در این مطلب می خوانید:
بیوگرافی علیرضا افتخاری
علیرضا افتخاری در کودکی نزد طباطبایی نوازنده ویولن تعلیم دید. از ۱۲ سالگی نزد تاج اصفهانی به یادگیری ردیفهای آوازی پرداخت. پس از مدتی نیز همزمان به بهرهگیری از آموزشهای جلیل شهناز و حسن کسایی درزمینهٔ ردیفهای موسیقی سنتی مشغول شد. در سال ۱۳۵۵ در آزمون باربد و در حضور علیاکبر شهنازی، داریوش صفوت، علی تجویدی موفق به کسب رتبه نخست شد.
از سال ۱۳۶۰ نزد غلامرضا دادبه به ادامه تعلیم موسیقی پرداخت. در سال ۱۳۶۲، اولین آلبوم خود را به توصیه فرامرز پایور با نام «آتشدل» و به یاد تاج اصفهانی منتشر کرد. افتخاری بعد از سه سال کارهایی نظیر راز و نیاز با حسین علیزاده و مهروزان با محمدعلی کیانی نژاد را اجرا کرد. افتخاری در سالهای اولیه دهه ۶۰ خورشیدی، اجراهای خصوصی نیز به همراه حسن کسایی؛ حبیبالله بدیعی، غلامحسین بیگجه خانی و جلیل شهناز داشت که این آثار تکنسخهای بودند و هیچگاه منتشر نشدند. برای نخستین بار در ۱۳۶۳ با آوازی به نام قصه گیسو در ماهور و با نی محمدعلی کیانی نژاد در سریال تلویزیونی امیرکبیر صدای او از تلویزیون پخش شد.
علیرضا افتخاری اواخر دهه ۶۰ خورشیدی وی کنسرتهایی را در ژاپن، آلمان، کانادا و انگلستان برگزار نمود و میتوان به کنسرت راه ابریشم در ۲۸ شهر و کنسرت آلمان (مقام صبر به همراهی پرویز مشکاتیان) اشاره کرد.
افتخاری نخستین فردی بود که بعد از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، اشعار حافظ را بهصورت ترانه و تصنیف خواند. تصنیفهایی نظیر روز هجران و نفس باد صبا از این گونهاند.
به آغوش گرفتن احمدینژاد
علیرضا افتخاری میگوید که به آغوش کشیدن احمدینژاد آتش به زندگیاش انداخت و دقیقاً سال ۸۸ در برنامهای به مناسبت بزرگداشت شهدای خبرنگار حاضر شدم و روحم هم خبر نداشت که فلان آدم هم در این برنامه حضور دارد. اگر تاریخ به عقب برگردد، من هرگز آن کار را تکرار نمیکنم. اصلاً اشتباه میکنم که بخواهم ایشان را در آغوش بگیرم. من امروز با بانگ بلند این حرف را میزنم و هیچ واهمهای هم ندارم که اگر زمان به عقب برگردد، حتی سمت آقای احمدینژاد هم نمیروم.
ماجرای خودکشی و مهاجرت
علیرضا افتخاری در حواشی بعد از انتخابات احمدینژاد و ملاقات با وی دچار حواشی و وقایع تلخی شد که بنا به گفته خودش: من طناب خریده بودم خودکشی کنم. فشار بدی روی من و خانوادهام بود. فرزند کوچکم فهمید و گریه کرد و گفت: «بابا نکن.» گفتم نمیتوانم و واقعاً تاب اینهمه توهین و تهدید را ندارم. در ایران که هیچکس حواسش به من نبود و درد دل من را نمیشنید.
ازدواج و همسر علیرضا افتخاری
علیرضا افتخاری سالهاست ازدواجکرده که ثمره این زندگی دو دختر متأهل میباشد و دختر اول ایشان خانم الهام افتخاری متولد ۱۳۵۸ میباشند و دختر دومش آوا افتخاری نام دارد.
جنجال مهریه دخترانش
رامین نوروزی داماد بزرگ علیرضا افتخاری افزود: مهریه همسر من ۷۷۷ سکه تمام بهار آزادی و ۷ میلیون و ۷۰۷ هزار تومان جواهرات و یک سفر حج است که متأسفانه هنوز زندگی رسمی خود را شروع نکرده به دلیل مشکلات شدید خانوادگی در آستانه طلاق و جدائی قرار داریم. چندی قبل علیرضا افتخاری، اظهار داشت: که مهریه دختر بزرگ من حفظ ۴۵۰ غزل از حافظ شیرازی و مهریه دختر کوچکم حفظ ۱۶ جزء از قرآن کریم است که داماد بزرگش تاکنون ۳۵۰ غزل و داماد کوچکش نیز تاکنون ۸ جزء از قرآن کریم را حفظ کردهاند.
آثار و آلبومهای علیرضا افتخاری
لیستی از آلبومهایی که توسط علیرضا افتخاری اجراشده است.
آلبوم های علیرضا افتخاری
- ۱۳۶۲ آتشدل
- ۱۳۶۴ مهرورزان
- ۱۳۶۵ همتای آفتاب
- ۱۳۶۷ راز و نیاز
- ۱۳۶۸ دریغا
- ۱۳۷۰ کاروان
- ۱۳۷۰ غریبستان
- ۱۳۷۱ مقام صبر
- ۱۳۷۲ راز گل
- ۱۳۷۳ سرو سیمین
- ۱۳۷۳ سرمستان
- ۱۳۷۴ ناز نگاه
- ۱۳۷۴ شور عشق
- ۱۳۷۵ زیباترین
- ۱۳۷۵ نیلوفرانه
- ۱۳۷۵ مهمان تو
- ۱۳۷۶ امان از جدایی
- ۱۳۷۷ افسانه
- ۱۳۷۷ یاد استاد
- ۱۳۷۷ تازه به تازه
- ۱۳۷۷ هنگامه
- ۱۳۷۸ عطر سوسن
- ۱۳۷۸ نیلوفرانه ۲
- ۱۳۷۸ صدایم کن
- ۱۳۷۸ پاییز
- ۱۳۷۸ خداحافظ
- ۱۳۷۹ گل هزار بهار
- ۱۳۷۹ شبان عاشق
- ۱۳۷۹ گل میخک
- ۱۳۷۹ مستانه
- ۱۳۷۹ نسیما
- ۱۳۸۰ خوش آمدی
- ۱۳۸۰ همسایه
- ۱۳۸۰ خنده بارون
- ۱۳۸۱ عشق گمشده
- ۱۳۸۱ شب عاشقان
- ۱۳۸۱ شکوه عشق
- ۱۳۸۲ غم زمانه
- ۱۳۸۲ قصه شمع
- ۱۳۸۲ باباطاهر
- ۱۳۸۲ کنسرت لندن
- ۱۳۸۳ بردی از یادم
- ۱۳۸۳ به دنبال دل
- ۱۳۸۳ خاطرات جوانی
- ۱۳۸۴ صیاد
- ۱۳۸۵ تو میآیی
- ۱۳۸۵ آوای عشق
- ۱۳۸۵ ماه خراسان
- ۱۳۸۵ سفر
- ۱۳۸۶ عطر مهر
- ۱۳۸۶ راز گشا
- ۱۳۸۶ قلندروار
- ۱۳۸۶ خروش بحر
- ۱۳۸۶ هوای تو
- ۱۳۸۷ تنها تو میمانی
- ۱۳۸۷ عاشقا سلام، عاشقا درود
- ۱۳۸۷ نوای اساتید
- ۱۳۸۹ کنسرت جاده ابریشم
- ۱۳۸۹ گرفتار
- ۱۳۹۰ شب کوچهها
- ۱۳۹۱ جام مصفا
- ۱۳۹۲ خانه دوست کجاست
- ۱۳۹۳ پادشاه فصلها
آلبومهای پرفروش
آلبومهای علیرضا افتخاری همواره از پرفروشترین آلبومهای ایران بودهاست و برخی از رسانهها او را پرفروشترین خواننده بعد از انقلاب میدانند.
- نیلوفرانه: با فروش بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نسخه، عنوان پرفروشترین آلبوم را به خود اختصاص دادهاست، این آلبوم در سال ۱۳۷۵ منتشرشدهاست.
- یاد استاد: در سال ۱۳۷۷ به آهنگسازی علی تجویدی از پرفروشترین آثار اواخر دهه هفتاد میباشد که بازخوانی آثار علی تجویدی در قبل از انقلاب میباشد.
- صیاد: در سال ۱۳۸۴ با فروشی بیش از یکمیلیون نسخه، پرفروشترین آلبوم تلفیقی دهه هشتاد میباشد که هماکنون نیز در سایتهای دانلود موسیقی نیز بالاترین تعداد دانلود و بازدید را داراست.
- قلندروار: آخرین اثر پرفروش علیرضا افتخاری میباشد که در سال ۱۳۸۶ منتشر شد و در داخل و خارج از ایران مورد استقبال فراوانی قرار گرفت و فروش این آلبوم تا اواخر سال ۱۳۸۶ بیش از ۱ میلیون ۵۰۰ هزار اعلام میکنند.
موسیقی فیلم و سریال
- خوانندگی چند قطعه در سریال امیرکبیر
- پخش قطعاتی از نیلوفرانه در فیلم لیلا (فیلم ۱۳۷۵)
- تیتراژ سینمایی چتری برای کارگردان
- تیتراژ سریال روز رفتن
- تیتراژ سریال به کجا چنین شتابان
- تیتراژ سریال پنجمین خورشید
- تیتراژ سریال هشتبهشت
تک آهنگهای علیرضا افتخاری
- شکوه پرواز
- روز رفتن
- خورشیدهای روشن
- خوشهٔ دنیا
- کبوتر
- صاعقهٔ سبز
- هشتبهشت
- در اصفهان بمانید
- دیار ماندگار
- مدافعان حرم
- شهر تازه
- روزهای بهتر
- رهایی
- مریم میرزا خانی
- کولبر
- حریم
- همت آهو
- پابوس
- مرد میدان
جوایز و افتخارات علیرضا افتخاری
- کسب نشان رسمی چهره ماندگار در سال ۱۳۸۹
- کسب بهترین آوازخوانی در جشنواره موسیقی باربد در سال ۱۳۵۵
حضور در برنامه دورهمی
مهمان برنامه دورهمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ علیرضا افتخاری بود که به گفتگو با مهران مدیری پرداخت و آهنگهایی را نیز اجرا کرد.
بیشتر بخوانید: بیوگرافی آریانا سعید خواننده زن افغان و همسرش |
اینستاگرام علیرضا افتخاری
در مطلب بالا بیوگرافی علیرضا افتخاری خواننده خوشصدای ایرانی را خواندید، وی در اینستاگرام فعالیتی ندارد و هیچ صفحهای زیر نظر وی اداره نمیشود.